Meidän tarinamme

Vingmedin alku

Vingmed AS:n perusti Arne Wøien, joka omisti myös Vingtorin. Vingmed erotettiin Vingtorista, joka oli jo perustettu merielektroniikkaan erikoistuneeksi yritykseksi mutta laajensi liiketoimintaansa sisällyttämällä valikoimaansa lääketieteen teknologian tuotteita. Vingmed AS:n perustamisen myötä liiketoiminta erikoistui, luoden perustan Vingmed Groupille lääketieteellisen teknologian yrityksenä.

Kaupallinen kumppani tutkimusyhteisössä

Vingmed AS nousi nopeasti kaupalliseksi kumppaniksi Norjan tutkimusyhteisössä. Tutkimus ja kehitys keskittyivät mahdollisuuksiin ultraäänidiagnostiikassa, Bjørn Angelsenin johdolla Norjan tiede- ja teknologiayliopistossa (NTH) Trondheimissa. Kehityksen merkittäviä osia olivat kuvantamislaitteet, jotka voitiin yhdistää Doppleriin, antureiden kehittäminen ja lopulta väri-Dopplerin tarve.

Standardi ultraäänidiagnostiikassa

Siihen aikaan Trondheimissa toimiva lääkäri Liv Hatle keksi mitraaliläpän aukon mittaamisen ultraäänellä ja hänestä tuli tärkeä yhteistyökumppani. Tämä menetelmä myöhemmin vakiintui standardiksi ultraäänidiagnostiikassa. Vuosien varrella Vingmed ja Liv Hatle ovat säilyttäneet yhteistyönsä, joka jatkuu edelleen. Toisena esimerkkinä rakentavasta yhteistyöstä mainittakoon K.V. Hall, joka yhdessä Rikshospitaletin kanssa perusti Hall-Medtronicin, mekaanisen sydänläpän kehityksen perustan, Oslossa.

Vingmed laajentuminen

Aluksi kaikki tapahtui Vingmed AS:n puitteissa, mutta vuonna 1986 perustettiin Vingmed Sound AS, jonka pääkonttori sijaitsee Hortenissa. Vingmed Sound kehittyi yhdeksi johtavista yrityksistä sydämen diagnostiikkaan erikoistuneessa ultraääniteknologiassa, ja se kuuluu nyt General Electricin omistukseen nimellä GE Vingmed Ultrasound. GE Vingmed Ultrasound on yksi kansainvälisesti johtavista toimijoista ultraäänialalla. Vingmed-divisioonan tutkimus- ja tuotantolaitokset sijaitsevat edelleen Hortenissa.

 

Osallistuminen kehitykseen

Vingmedin sitoutuminen ja kiinnostus yhteistyöhön klinikoiden ja tutkijoiden kanssa tuotannon ja sovellusten kehittämiseksi ovat luonnollinen ja ratkaiseva osa Vingmedin strategiaa.

Vingmed-konserni

Vingmed AS perustettiin vuonna 1968, ja vuonna 1979 perustettiin Vingmed AB. Vuonna 1988 perustettiin Vingmed Holding AS, johon kuuluivat Norjan Vingmed AS ja Ruotsin Vingmed Svenska AB sisaryhtiöinä. Vuonna 1991 Tanskan  ViCare Medical A/S, nykyisin Vingmed A/S,  liittyi osaksi Vingmed Holding AS:ta, Vingmed A/S. Vuonna 2017 perustettiin Vingmed Oy Suomessa. Vingmed Oy:n laboratorioyksikkö , VingLab, perustettiin 2018. Vuonna 2023 Biotop Oy:n liiketoiminta siirtyy VingLabille.

Vingmed-konserni on Pohjoismaiden suurin itsenäinen toimittaja edistyksellisille lääketieteellisille laitteille. Kaikki Vingmed-konsernin yritykset ovat sertifioituja ISO 9001:2015- ja ISO 14001:2015 -standardeihin.

Vakaus ja uskottavuus

Vingmed Groupin myönteisen kehityksen ansiosta olemme voineet siirtyä vahvalle taloudelliselle pohjalle, joka takaa vakauden ja uskottavuuden markkinoilla. Tämä varmistaa, että voimme pitää kiinni sitoumuksistamme tuotteiden toimitusten, huolto palvelun ja tuen osalta.

Vahva osaaminen, kattava palvelu ja tuki

Toimintamme rakentuu läheisiin ja pitkäaikaisiin suhteisiin asiakkaiden ja yhteistyökumppanimme kanssa. Suunnittelemme ratkaisut yhdessä asiakkaidemme kanssa alusta asti ja toimitamme kokonaiskonseptin, joka palvelee asiakkaidemme tarpeita myös tulevaisuuden toimintaympäristössä.  Palvelumme kattaa hankintaprojektin kaikki vaiheet konsultoinnista suunnitteluun, käyttöönottoon ja jatkuvaan asiakaspalveluun. Tarjoamme myös jatkuvaa koulutusta ja täydennyskoulutusta tuoteratkaisujen käyttöön ja menetelmiin. Meillä on erikoisosaaminen kaikilla tuotealueillamme.

Ota yhteyttä

Tervetuloa ottamaan meihin yhteyttä. Mikäli sinulla on kysyttävää, palautetta tai haluat keskustella kanssamme, täytä alla oleva lomake. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian. Kiitos yhteydenotostasi.

Mitä tietoa haet?

Antamallasi hakusanalla ei löytynyt tuloksia.